Ιερές Ακολουθίες

Ακολουθία Θεοσκεπάστου

Θεία Λατρεία

Το κέντρο της Ενοριακής ζωής είναι η Θεία Λατρεία. Από αυτή την Λατρεία δηλαδη το Μυστήριο της Συνάξεως, (Θείας Κοινωνίας, Θείας Ευχαριστίας) προεκτείνεται όλο το άλλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. 

Στον τομέα αυτό, γίνεται προσπάθεια για την, όσο το δυνατόν, ενεργό συμμετοχή του λαού, καθώς και στην άψογη τέλεση των Ι. Ακολουθιών. Οργανώνονται αγρυπνίες, ευχέλαιο, εσπερινές λειτουργίες, προηγιασμένες καθώς και η τέλεση αρχαίων λειτουργιών, άλλων λειτουργικών τύπων όπως η Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. 

Η "κατ΄ενώπιον" του λαού τέλεση του Ιερού Μυστηρίου και η "εις επήκοον" των πιστών  εκφορά των ευχών της Θείας Λειτουργίας και δή της Αγίας Αναφοράς, ως και η μετάδοση των Αχράντων Μυστηρίων κατά τον παλαιό τρόπο , ευρίσκει μεγάλη απήχηση στα συναισθήματα των πιστών, παρατηρείται δε μεγάλη συμμετοχή και αναζωπύρωση της θρησκευτικής συνειδήσεως. 

Την ευθύνη της οργάνωσης της Λειτουργικής Ζωής έχει ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ & ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

Diakosmitiko02

 Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Απριλίου 2013

 07:00 μ.μ.  Έναρξη Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’  και συγχορoστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.
 10:00 μ.μ.  Έναρξη Παρακλήσεως, Όρθρου καί Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Απριλίου 2013

 07:30  π.μ.  Έναρξη Όρθρου
 08:15  π.μ.  Αρχιερατική Χοροστασία
 09:00  π.μ.  Έναρξη Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β΄ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος και θα κηρύξει το θείο λόγο.
 10:45  π.μ.  Εκκίνηση Λιτανεύσεως της Θαυματουργού Εικόνος, η οποία, κατ’ αρχάς, θα κατευθυνθεί στην Πλατεία του «Αφανούς Ναύτου», όπου θα τελεσθεί Δέηση υπέρ αναπαύσεως των εν θαλάσση πνιγέντων Ναυτικών  και θα ριφθεί δάφνινος στέφανος στη θάλασσα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Απομάχων Ναυτικών, και, εν συνεχεία, προς την Πλατεία Γηροκομείου, στην οποία, μετά την καθιερωμένη Δέηση, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα εκφωνήσει τον, κατά το έθος, πανηγυρικό λόγο.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 5:30 μ.μ.  Μεθέορτος Εσπερινός
 6:30 μ.μ.  Παραδοσιακοί ἑλληνικοί χοροί στο αύλειου χώρο του Ιερού Ναού  από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Χώρας και Μεσαριάς τόν Σύλλογο Γυναικών Άνδρου και το Φιλοπρόοδο Όμιλο «ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ».
 8:30 μ.μ.  Εκκίνηση Λιτανευτικής Πομπής της Εικόνος της Ευρέσεως, προπορευομένης Λαμπαδηφορίας, κατά την άφιξη της οποίας στήν Πλατεία Γηροκομείου θα αναπεμφθεί  Δέηση γιά τήν μαθητιώσα καί εργαζομένη νεότητα της Άνδρου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 Απριλίου 2013

 07:30 – 10:30 π.μ.  Όρθρος & Θεία Λειτουργία
 11:00 π.μ.  Συναυλία των Φιλαρμονικών Συλλόγων στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου

 

Πέρας Εορταστικών Εκδηλώσεων

Τίς παραπάνω εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν και λαμπρύνουν οι Φιλαρμονικές Κερκύρας “Φιλαρμονική Εταιρία Καποδίστριας”,  Άνδρου “ΜΟΥ.Σ.Α”, και η Εθελοντική Πολιτιστική Ομάδα Άνδρου.

Προσκαλούνται άπαντες οι Άνδριοι να  συμμετάσχουν και να συνευχηθούν στις ανωτέρω Εκδηλώσεις.

Τό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο